header

Om Th'Line

Th'Line ble etablert i 2006 og drives av dansekunstnerne Kristina Wallace og Ida Wigdel, begge utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og ansatt i Skuespiller-og Danseralliansen siden 2017. Kompaniet har utviklet et eget uttrykk som blander det vakre og det stygge, det dumme og det kule om hverandre på konfronterende vis. Den fysiske humoren er en drivkraft i arbeidet og de har en helt spesiell form for fysisk timing der de blander teknisk avansert dans med det mer naive og hverdagslige. Konfrontert av kapitalismen, sosiale medier og maktoverskridelser drar Th'Line fokuset på kropp og image til det ekstreme i arbeidene deres. De skjuler ofte ansiktene med masker, forvrenger stemmene, trer inn i særegne scenepersonligheter, og forskyver slik sin egen identitet.

Th'Line ble kjent for hovedsceneproduksjonen Near. Far. Wherever You Are. fra 2013 på Dansens Hus der de samlet 13 kjente og kjære utøvere mellom 26-62 år. Kompaniet arbeider med dans og koreografi i ulike størrelser og formater og har spilt på utestedene Kulturhuset i Oslo og Cafe Hærwerk, Dansens Hus hovedscenen, ILTWT under Julidans i Amsterdam, Sentralen, Khio Teaterhøyskolen, Ravnedans, Heddaprisutdelingen, Musikaliteten, Oslo Fjordfest, Dansefestival Barents, Multiplié i Trondheim, Vårscenefest i Tromsø, Meteor i Bergen, Kloden Teater i Oslo, Manila Fringe Festival- Filippinene, Stärke Stücke - Frankfurt og MOMO Festival -Theater Rotterdam. Th'Line lager dansefilmer og koreograferer for teater. Th’Line var også årets danseambassadører i 2017. 

Anmeldelse av forestillingen Steelo & Th'Future som turnerer til 8 ulike steder i inn- og utland i 2019:  http://www.scenekunst.no/sak/over-thline/

Artikkel om Th'Line som ambassadører for Dansens Dager i 2017: http://www.scenekunst.no/sak/folger-sin-egen-linje/

 

 

Se Th'Line's historikk

© Th'Line 2024. All rights reserved. twined.